Menu

Frø har et højt proteinindhold, er rige på E-vitamin og indeholder gode fedtstoffer (for eksempel omega 3 og 6), og samtidig bidrager de med smag og en skøn sprød konsistens. Med det sagt er der kun få afgrøder, der kan matche de små, men utroligt lækre frø. Frø af forskellig slags plejer at få topplacering på lister over forskellige typer af “superfoods”. På trods af alle fordelene er det kun nogle få af verdens frøsorter, som vi rent faktisk spiser, hvilket er en skam, fordi frøene er en meget god kilde til protein.

 

Hampefrø

Hamp er en klimasmart afgrøde; den er hurtigt voksende, trives i næsten enhver slags jord og kræver ingen gødning eller pesticider for at trives. Hampeplantens små sprøde frø har en blød, smøragtig konsistens med en nøddeagtig smag og et højt indhold af omega 3 og omega 6, to gode fedtsyrer. Desuden er defulde af forskellige proteiner, fibre, vitaminer og mineraler, og som om dette ikke var nok, kan de anvendes til en lang række forskellige ting (papir, olie, stof og biobrændsel) og på mange forskellige måder (rå, spirede, pulveriserede). Ja, der er meget godt at sige ...  

Hørfrø

Hørfrøet findes i mange dele af verden, for eksempel Europa, USA, Sydamerika og Asien, men hørfrø dyrkes bedst i et køligt og koldt klima. Faktisk er det sådan, at jo mindre sollys, desto bedre. Hørfrø og hørfrøolie er en nyttig ingrediens i mange forskellige sammenhænge.

Sesamfø

Sesamplanten er meget modstandsdygtig og har været dyrket i årtusinder. Disse små gyldne frø er en god kilde til kobber og magnesium. Sesamfrøets sprødhed og nøddeagtige smag gør det velegnet i alt fra salater og supper til nudler, sushi og andre risretter. Og man bør heller ikke glemme den velduftende sesamolie. 

Kilde: Future 50 Foods report

Produkter
Opskrifter
Opskriftsamling
Menu