Når julen står for døren, er det atter tid til hyggelige fester, gaver og dejlig mad. Men selvom julen handler om traditioner, kan det være sjovt at eksperimentere i køkkenet. Her får du tre spændende opskrifter på drinks og snacks, der kan give julen et friskt pust.
Karamelliserede popcorn med smag af pebernødder
Skift julens søde sager ud med popcorn, der har den perfekte smagskombination af sødt og salt – så har du en lækker snack til både drinks og kaffen.
Til 20 personer
- 170 g popmajs/popcorn
- 15 ml madolie
- 240 g sukker
- 270 ml Knorr Piske 31%
- 200 g lys sirup
- 2 g vaniljesukker
- 2,5 g kanel
- 3 g friskrevet muskatnød
- 1 knivspids nelliker
- 1 g nymalet kardemomme
- 15 g salt
Fremgangsmåde
Hæld olie i en gryde og pop popcornene.
Bland herefter de tørre ingredienser med salt.
Hæld Knorr Piske 31% i en gryde med sukker og lys sirup, og lad blandingen simre under moderat varme til 129-130 grader. Tilsæt krydderiblandingen og rør godt rundt.
Hæld popcornene ned i massen og vend dem forsigtigt.
Brunkager med Creme Bonjour og abrikoser
Hvis der er noget, der hører julen til, er det brunkager. Her er en nem opskrift på en lækker ostecreme og gløggindkogte abrikoser, der passer perfekt til brunkagernes krydrede smag.
Til 10 personer
- 150 g tørrede abrikoser i strimler
- 3 stk. stjerneanis
- 150 ml hvid gløgg
- 20 g sukker
- 140 g blåskimmelost
- 300 g Creme Bonjour Naturel
Fremgangsmåde
Kog gløgg og sukker, og tilsæt abrikosstykkerne, når blandingen koger.
Skru ned for varmen og lad abrikoserne småkoge, indtil væsken er kogt ind.
Afkøl herefter abrikoserne.
Bland Creme Bonjour Naturel og blåskimmelost, og server den friske ost og abrikoserne som tilbehør til sprøde brunkager.
Julekage med rødbede og appelsin
Prøv denne saftige rødbedekage, der med fordel kan laves et par dage i forvejen. Og vil du skære lidt ned på kalorierne, kan du sagtens undvære glasuren.
Til 12 personer
- 15 g rapsolie
- 30 g kokosflager
- 100 g valnødder
- 300 g groft revet rødbede
- 150 g sukker
- 150 g brun farin
- 200 g Milda Flydende Stege 100%
- 3 æg
- 235 g hvedemel
- 4 g bagepulver
- 6 g natron (bikarbonat)
- 6 g kanel
- 4 g vaniljesukker
- 3 g salt
- 4 g revet appelsinskal
Glasur
- 300 g Creme Bonjour Naturel
- ¾ dl flormelis
- 30 ml friskpresset citronsaft
Til servering
- Frisk rosmarin
- 20 g valnødder
Fremgangsmåde
Start med at smøre formen (ca. 22 cm) med olie og drysse med kokosflager.
Hak valnødder og riv rødbeder og skallen fra en halv appelsin.
Bland Milda Flydende Stege 100%, sukker, brun farin og revet appelsinskal, og tilsæt æggene et ad gangen, mens du pisker massen hvid og luftig.
Vend valnødder og rødbeder i.
Bland mel, natron, bagepulver, kanel, salt og vaniljesukker, og tilsæt det blandingen, mens du rører godt rundt.
Hæld dejen i formen og bag kagen i 45-50 minutter ved 175 grader.
Til glasuren
Pisk Creme Bonjour Naturel med flormelis og smag til med citron- og appelsinsaft.
Hæld glasuren ud over kagen og pynt med rosmarin og valnødder.
Twisted mistletoe cocktail
Må det godt smage lidt af jul, er vores lækre martini-cocktail med et tvist det oplagte valg.
Til 1 person
- 40 ml vodka
- 30 ml kirsebær-brandy
- 20 ml friskpresset orange
- sukker
- rosmarin frisk
Fremgangsmåde
Dyp kanten af martini-glasset i vand og sukker for at lave en sukkerkrans rundt om glasset.
Fyld herefter is i halvdelen af cocktailshakeren og tilsæt vodka, kirsebær-brandy og friskpresset orange.
Ryst shakeren i cirka 20 sekunder og hæld drinken i glasset.
Gammeldags juletoddy
Træt af gløgg? Prøv en fyldig juletoddy som et koldt alternativ – og så er den alkoholfri.
Til 10 personer
- 940 ml mælk
- 150 g kondenseret mælk
- 8 stk. nelliker
- 3 g kanel
- 70 g æggeblomme
- 200 g sukker
- 480 ml Knorr Piske 31%
- 3 g nyrevet muskat
- 10 ml vaniljeekstrakt
Fremgangsmåde
Kog mælk, kondenseret mælk, nelliker og kanel sammen i en gryde. Sænk temperaturen, når blandingen koger.
Pisk æg og sukker sammen til en luftig masse, og tilsæt herefter mælkeblandingen lidt ad gangen, mens du rører godt rundt. Sæt toddyen på lav varme, mens du bliver ved med at røre rundt.
Når den begynder at blive tyk, tilsætter du Knorr Piske 31%, muskatnød og vaniljeekstrakt og skruer op for varmen – uden at blandingen begynder at koge.
Si herefter toddyen over i en beholder med låg og sæt den i køleskabet i mindst 1 time.