Menu

Ingredienser

+

Börek fyldet

Börek

  • Rapsolie 50.0 g
  • Filodej 450.0 g

Flødeosten og serveringen


I Tyrkiet hedder postejerne normalt ”börek”. Fyldet kan være kød, grøntsager eller ost. Takket være filodejen er postejerne altid lette og sprøde, men butterdej kan også bruges. Man kan også lave börek i en større form, så det kan serveres for mange mennesker. Du kan selv frit skabe dit eget börek-fyld. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

...

Tilberedning

  1. Börek fyldet

    • Skær alle grøntsager i små terninger. Steg først løg, gulerod og kartofler i rapsolie i 5 minutter. 
    • Tilsæt squash, røget chili, grøntsagsbouillon pasta og vand. Kog, indtil væsken er dunstet af. Tilsæt spinat. Krydr med citronsaft, salt og peber.
  2. Börek

    • Optø filodejen i emballagen ved rumtemperatur i ca. 1 time. Tag en dejplade ud af pakken ad gangen og smør den grundigt med rapsolie. Læg næste dejplade ovenpå og smør tyndt med rapsolie. Skær dejpladen i fire aflange plader. Læg en spiseskefuld fyld på hver dejplade og fold pladerne til en trekant. Læg postejerne på bagepladen og smør lidt. Hvis du ikke bager dem med det samme, kan du med fordel fryse dem ned. Du kan eventuelt også bruge almindelig butterdej i stedet for filodej.
  3. Flødeosten og serveringen

    • Cream  Cheese, fløde og paprikapuré til skum. Krydr med salt og peber. Hæld skummet i en sprøjtepose og læg den på køl indtil servering.
    • Bag postejerne i ovnen på 220 grader, til de har fået farve. Server dem sammen med flødeost, friske urter og salat.
Produkter
Opskrifter
Opskriftsamling
Menu