Menu

Ingredienser

+

Saltningen

  • Patent glas i passende størrelse 1.0 stk.
  • Citron 10.0 stk.
  • Salt, Havsalt 200.0 g
  • Kanelstænger 4.0 stk.
  • Timian, frisk, kviste 40.0 g

Saltsyltede citroner er fantastisk tilbehør til enhver ret, og fordelen er specielt, at de kan holde sig mindst et halvt år i køleskabet. Citronen som vi kender den i dag er blot en af mange nye citrus hybrider. Man mener som udgangs punkt at der findes 4 stamfædre i citrus familien: Pomelo, Madarin, Citron og Papeda. Vi må takke alle de nysgerrig mennesker som i tidernes morgen tog ud i verden, drevet af lysten til at opdage, for at vi i dag har så mange skønne citrusfrugter. Hvordan ville fiskefileten eller rejemadden dog være uden citron eller citronfromagen og citrontærten.

...

Tilberedning

  1. Saltningen

    • Fjern eventuelle rester fra citronens stilk. Snit hver citron næsten igennem fra toppen – men stop et par cm før bunden. Læg et nyt snit på tværs af det første, så der nu er snittet et kryds igennem hver citron. Pres en spiskeskefuld salt ind i snittet og læg citronerne tæt sammen i glasset. Undervejs kommes krydderier ved. Pres citronerne meget tæt, således at saften frigives og dækker citronerne.
    • Gentag denne proces dagligt de første 2-3 dage. Er de ikke saftige nok til at have væske til at dække, må der hældes frisk citronsaft over dem.
    • Efter ca. en måned bør citronerne være møre og bløde nok til at bruges. De kan holdes sig mindst et halvt år i køleskabet. Skrab/skyl evt. overskydende salt ud af citronen, inden brug.
Produkter
Opskrifter
Opskriftsamling
Menu