
Skorzonerrod og ramsløg er to rigtig skønne råvarer, som man kommer virkelig langt med. I hvert fald hvis man spørger Daniel Müllern. Nedenfor finder du små delikatesser, der både er sprøde, cremede og har masser af smag. Værsgo.

Grillet skorzonerrod med koriander og ingefærdip
10 pers.
- 500 g skorzonerrødder
- 2 spsk. korianderfrø
- 100 g sukker
- 1 dl eddike 12 %
- 30 g korianderkarse
- 4 spsk. mayonnaise, Hellman’s Vegan
- 2 spsk. flødeost
- 1 spsk. Knorr Ingefær Krydderipuré
- 1 tsk. hvidløgspasta
Grillet skorzonerrod:
Skræl og kog skozonerrødderne i saltet vand. Når de er tilpas bløde, lægges de i isbad. Tør dem på papir, og grill dem hårdt på en kulgrill. Skæres i mindre stykker på ca. 3 cm.
Syltede korianderfrø:
Kog korianderfrøene i saltet vand i ca. 5 minutter. Lad dem afkøle i vandet. Kog en syltelage med 1 dl vand, eddike og sukker. Si korianderfrøene fra, og tilsæt dem i lagen. Skal trække i mindst 4 timer.
Ingefærdip:
Bland mayonnaise, flødeost, ingefær og hvidløg.
Servering:
Læg nogle syltede korianderfrø på skorzonerrødderne. Pynt med et par blade korianderkarse. Serveres med ingefærdip.

Sprøde ris med svampe og ramsløg
10 pers.
Ingredienser:
- 2 stk. rispapir
- 80 g enoki-svampe
- 50 g ramsløgsblade
- 10 g tørrede Karl Johan-svampe
- 4 g salt
- 1 dl mayonnaise, Hellman’s Vegan
- 1 spsk. KPF Wild Mushroom Earth
- 2 tsk. japansk soja
- 1 tsk. misopasta
- Fritureolie til fritering
Friteret rispapir:
Bland de tørrede svampe med salt, og blend eller stød dem i en morter, så de bliver til pulver. Opvarm olien til 190 °C, og fritér rispapiret et ad gangen i ca. 10 sekunder. Drys svampepulveret over. Opbevares tørt.
Svampemayonnaise:
Bland mayonnaise med Wild Mushroom Earth, soja og miso. Stilles i køleskab.
Sværtet ramsløg:
Svært ramsløgsbladene hurtigt på en tør og varm stegepande. Eller brænd dem med en gasbrænder.
Til servering:
Knæk det sprøde rispapir i 10 stykker. Sprøjt lidt svampemayonnaise på, og læg lidt rå svampe og sværtet ramsløg på.