Menu

Ingen grill uden en god marinade og tilbehør! Vi har her samlet en række opskrifter på klassiske dips og marinader, som bør være at finde til ethvert barbecue-bord.

Den klassiske marinade - vegansk

  • 700 g Hellmanns Ketchup
  • 120 g brun farin
  • 270 g mørk sirup
  • 50 g soja
  • 50 g Knorr flydende løgfond
  • 40 g Knorr røget chilipurè
  • 10 g salt
  • 3 g liquid smoke
  • 3 dl vand

Alle ingredienser blandes og piskes sammen.

Vegansk burgerdressing

  • 250 ml HELLMANN’S Vegan
  • 15 g Knorr Professional Krydderipuré Peberfrugt
  • 50 g Knorr Professional Krydderipuré Hvidløg
  • 25 ml citronsaft

Bland alle ingredienser til burgerdressingen.

Citron/hvidløgsmarinade

  • 1 L Hellmanns Citrus vinaigrette
  • 200 g pillet hvidløg
  • 200 g Knorrflyndende koncentreret kyllingfond
  • 30 g frisk rosmarin

Kør alle ingredienser I en foodprocesser I ca. 30 sek. Erstat evt. Rosmarin og hvidløg med Knorr Primerba. Passer fantastisk til Fjerkræ, kalv, lam, svin.

Vegansk bearnaise

En kold bearnaisecreme, der er ideel som dressing, sandwich, dip, tilbehør osv. Den egner sig ikke til opvarmning.

  1. 1,1 kg. Hellmanns Vegan
  2. 10 g tørret granuleret løg
  3. 7 g tørret estragon
  4. 70 g syltet estragon inkl. eddiken
  5. 5 g Knorr umami
  6. 30 g bearnaise-essens
  7. 0,7 g Caroten gul farve
  8. 7 g salt
  9. 6 g tabasco
  10. 0,4 dl vand

Alle ingredienser blandes koldt.
Bearnaisen tager til og bliver kraftigere I smag efter ca. 1 døgn

Sesam/urtemarinade

  • 100 g sort sesam
  • 100 g hvid sesam
  • 75 g frisk eller tørret estragon
  • 75 g purløg
  • 400 g Hellmanns Sesame Soy Vinaigrette

Skær esdragon og purløg fint og mix med de andre ingredienser.
Erstat evt. urterne med Knorr Primerba.
Passer rigtigt godt til Svin, kalv og magert oksekød.

Citrus/Pesto marinade

  • 250 ml. Hellmanns Citrus vinaigrette
  • 10 g Primerba Pesto
  • 10 g Knorr Kød og Grill

Kør alle ingredienser i en blender eller foodprocesser i ca. 30 sek. Egner sig specielt til: Fjerkræ, Kalv & Svin.

Herunder er der 3 eksempler på ”toppings” til grill, som er mest egnet til at tilføre under og til sidst i tilberedningen. Dog kan de også bruges til marinader, men er kraftige i syre og smag.

Citrus/Hvidløg

  • 250 ml. Hellmanns Citrus vinaigrette
  • 50 ml. Knorr flydende Kyllingfond
  • 100 g Knorr Sunshine chili
  • 5 g Knorr Primerba Hvidløg

Kør alle ingredienser i en blender eller food processer i ca. 30 sek.

Soja/Rosmarin

  • 250 ml. Hellmanns Sesame Soy vinaigrette
  • 100 ml. Østers sauce
  • 75 ml Knorr flydende Oksefond
  • 10 g Primerba Bouquet de Provence

Kør alle ingredienser i en blender eller food processer i ca. 30 sek.

Skalddyr/Italienske urter

  • 250 ml Rapsolie eller olivenolie
  • 75 ml Knorr Sunshine Chili
  • 10 g Primerba Bouquet all Italiana
  • 10 g Primerba timian
  • 50 ml. Knorr flydende Hummerfond

Kør alle ingredienser i en blender eller food processer i ca. 30 sek.

Ekstra tilbehør til grillen

Produkter
Opskrifter
Opskriftsamling
Menu