Tommi Virranta og Sami Lamminaho er kokke og grillfans. Her deler de nogle af de hotteste tips til grillsæsonen 2021.

Hej Tommi og Sami, hvad lægger I på grillen i år?
– På denne tid af året bliver det mest grove grøntsager og NoChicken Chunks fra The Vegetarian Butcher, fordi forårets nye grøntsager endnu ikke er kommet frem her hos os i Finland. Ellers vil vi nok lægge næsten alt på grillen. Kreativitet er nøglen til succes.
Er der noget inden for den grønne grilning, som I synes føles ekstra hot for tiden?
– Nja, madlavning over åben ild og i grube har vi jo brugt i umindelige tider, men det er stadig en rigtig cool måde at tilberede maden på. At salte, sylte eller fermentere råvarerne, før de grilles, føles dog lidt nyt og friskt.

De grønne burgere har jo fået et kraftigt opsving i de seneste år, men hvordan giver man dem wow-effekt?
Hvis du spørger os, skal man dyrke det enkle. Rene og afbalancerede smage – røget, salt, sødt, surt og fedt. En plantebaseret burger, der giver en god følelse i munden, lidt sprød salat for teksturens skyld, og så en god dressing, der binder hele herligheden sammen.
Tip! To måder at forberede sig til dette års grillsæson
- Ryg dine grøntsager – du kan med fordel bruge teblade og forskellige slags træ.
- Slå dig løs med glacer og marinader. I nogle tilfælde bliver marinaden endnu bedre efter grilningen.

