Vidste du, at 42 % af forbrugerne verden over ønsker at spise mere grønt? Et tal, der når op på hele 60 % i gruppen af omnivorer (altældende), der hovedsageligt består af mænd i alderen 45+. I Norden ser vi nu fleksitartrenden som et livsstilsvalg blandt forbrugerne – her spiser op til 40 % vegetarisk hver dag og kød sjældnere. I Kantar Worldwide Divisions undersøgelse fremgår det, at de grønne retter ikke hovedsageligt spises af veganere eller vegetarer, men at hele 89 % derimod indtages af fleksitarer og omnivorer.
Enkle tips til at ”vegetarisere”!
Du behøver måske ikke at ændre dine opskrifter helt: Kan du mon gøre dem grønnere ved blot at udskifte nogle få ingredienser? At ”vegetarisere” indebærer også, at retterne let bliver laktose- og mælkefri, hvilket betyder, at endnu flere gæster kan spise med.
The Vegetarian Butcher gør det nemt at være fleksibel
Med produkterne fra The Vegetarian Butcher er det nemt at imødekomme flere gæsters ønsker. De er nemme at tilberede, og det er lige så enkelt at gøre én eller flere af dine retter på menuen vegetariske eller veganske. Du skal blot erstatte det traditionelle kød med Vegetarian Butcher, så har du hurtigt en ret til den nye generation af grønne kødelskere. Du får en mere rummelig restaurantvirksomhed med mulighed for at udvide din kundekreds, og du er også med til at mindske den samlede klimapåvirkning! Det er win-win!
Populære madpræferencer og gennemsnitlige procenttal globalt*:
Grønt for miljøets skyld
De fleste ved nu, at det, vi spiser, har en effekt på vores planet og på vores sundhed. Her er nogle eksempler på små ændringer, der kan gøre en stor forskel – både for individet og planeten.
- Variation af grøntsagerne
Hvis vi spiser et varieret udvalg af grøntsager, kan vi øge vores indtag af antioxidanter, vitaminer og mineraler.
- Udskiftning af proteinkilder
Ved at erstatte kød, fjerkræ og fisk med vegetabilske proteinkilder, kan vi reducere vores miljøpåvirkning betragteligt.