Vil du gøre en simpel ændring for miljøets skyld? Start med at udskifte ris, majs og hvede på din menu. Nu tænker du måske straks på, hvad man kan spise i stedet? Tja, hvad med grønne bønner, rødebedetop, spelt eller quinoa? Og hvorfor ikke erstatte hvedemelet med boghvedemel, der hvor det fungerer? Det er indlysende, at vi burde udvide vores horisont, når man tænker på det faktum, at 60 % af vores kalorieindtag i dag kommer fra de tre afgrøder ris, majs og hvede. Dette tal afhænger selvfølgelig af en række forskellige omstændigheder, men her i Norden har vi jo virkelig muligheden for at eksperimentere i køkkenet og på den måde, skridt for skridt, at gøre en forskel.
Vidste du, at ...
- ... i de seneste cirka 120 år har forandringer i landbruget medført, at mangfoldigheden af vores kulturplanter er faldet med 75 %?
- ... vi ofte øger vores forbrug af kød, i takt med at vi øger vores indkomst?
- ... 75 % af de råvarer, vi spiser, kun stammer fra tolv plantearter og fem dyrearter?
Har du lyst til at erstatte gamle rester med mere fremtidsvenlige alternativer? Klik her!