Den store interesse for mad fra Mellemøsten er ikke til at tage fejl af. Vi spiser mere og mere hummus, thahin, falafel, bulgur og baba ganoush for hvert år, der går. Og hvorfor ikke, når Mellemøstens mad er let at lave, smagfuld og desuden gavnlig fra et sundheds- såvel som klimamæssigt perspektiv.
Se alle vores lækre Mellemøstlige opskrifter i opskriftsfolderen
Maden fra Mellemøsten er farvestrålende og mere smagfuld end stærk. Det er ikke så underligt, at mange danskere har taget den til sig. Og det gælder forresten ikke kun i Danmark. Faktum er, at det mellemøstlige køkken anses for at være det hurtigst voksende blandt alle de store "verdenskøkkener".
Et af verdens ældste
Mellemøsten har altid været stedet, hvor mennesker fra Europa, Asien og Afrika krydsede veje og udvekslede erfaringer og varer. Ingredienser som olivenolie og oliven, sesamfrø, kikærter, mynte, honning, pitabrød og meget andet anvendes over hele Mellemøsten og "tilhører" ikke nogen bestemt kultur.
En lang tradition af gæstfrihed
På trods af opskrifternes navne, som af og til kan være svære at udtale, er mange af Mellemøstens retter enkle at lave, så det er muligt, at tilberede meget mad på relativt kort tid. Det er noget, man længe har lagt vægt på i denne del af verden, hvor gæstfrihed er en dyd, og gæster ofte mødes af borde fyldt med mad og massevis af små og store retter.
Klimavenlig mad
Flere og flere danskere, ikke mindst unge mennesker, vælger i dag at spise mere vegetarisk mad. Mange af Mellemøstens mest kendte retter som f.eks. hummus, falafel og baba ganoush er helt vegetariske, og regionens kødretter indeholder også mange grøntsager, hvilket gør dem gavnlige fra et sundheds- såvel som klimamæssigt perspektiv. En anden stor fordel er, at opskrifterne i mange tilfælde er fleksible: Det er ofte muligt at udskifte ingredienserne med andre, som man lige har ved hånden. For eksempel kan ged (som indgår i mange traditionelle opskrifter) erstattes med lam eller oksekød eller ganske enkelt udelades for at lave en helt vegetarisk ret.
Download vores opskrifter fra det Mellemøstlige køkken
Around the world in 80 dishes - Mellemøsten folder