Menu

Ingredienser

+

Falaffel

Tzatiki


Det er usikkert hvor i Mellemøsten den oprindelige falafel stammer fra. Nogle mener, at de kristne i Egypten spiste friterede boller af mosede bønner i tiden op til påske som erstatning for kød. Ordet ”falafel” er fra det arabiske ”falfil”, som betyder peber. Verdens største nuværende rekord for falafelkugler er 74,75 kg og blev lavet i juli 2012 i Amman i Jordan. Den tidligere rekord var 23.94 kg, den var 1,17 meter i omkreds og 0,3 meter i højden, den blev lavet i Santa Clarita Valleys Jødisk Mad og Kulturfestival i
Californien den 15 maj 2011.

...

Tilberedning

  1. Falaffel

    • Blend alle ingredienser sammen i enfoodprocessor til en glat dej.
    • Rul dejen til kugler, og steg dem i olie ved 160°, til de har fået fin farve.
    • Server falaflerne nystegte.
  2. Tip!

    • Hvis du foretrækker en lidt grovere fars,kan du male kikærterne på den fine skive på kødkværnen i stedet for at blende dem.
  3. Tzatiki

    • Bland alle ingredienserne og smag til med salt, sukker, citronsaft og Knorr Krydderpasta Hvidløg.
    • Server falafel med tzatziki og drys gerne med groft salt.




Produkter
Opskrifter
Opskriftsamling
Menu