Menu

Vinteren er en dejlig tid, der byder på hygge og lange måltider inde i varmen. Vi har her samlet lidt opskrifter, der passer rigtig godt til både julen og vinterens fester og hyggestunder, der skal sluttes af med en dessert. De kan alle tilberedes i god tid, så de ikke stjæler tid i de travle perioder, hvor fokus kan lægges på de øvrige serveringer. Tag dem blot ud inden servering og sæt de sidste touch på anretningen. De kan også bruges på en buffet.
Panna cotta med portvins-pocheret pære og kanel-crumble

Panna cotta med portvins-pocheret pære og kanel-crumble

En blid vaniljedessert serveret med en sød og bitter pære og knasende kanel-crunch. Noget til alle smagsløg og sanser!

Panna cotta:

Carte d’Or Panna Cotta Mix
Mælk

Varm mælk og Carte d’Or Panna Cotta Mix. Udportioner i en silikoneform eller skål. Sæt på køl i mindst 3 timer.

Pocheret pære:

Pære
Portvin
Sukker
Stjerneanis
Kanelstang

Bland portvin, sukker, stjerneanis og kanelstænger. Læg halve pærer heri og porcher. 

Kanel-crumble:

Smør
Sukker
Maizena
Kanel

Bland smør, sukker, Maizena og kanel til det bliver en crumble. Bag i 15 minutter ved 170 grader. 

Anret tallerkenen med panna cotta, pære og kanelcrumble og hæld lidt af væden ved. 

Chokolademousse med slikstok

Chokolademousse med slikstok

En dejlig klassiker, der smelter på tungen. Appelsinsmagen giver et julet twist. Du kan også smagsætte med rom eller mokka, hvis du ønsker en anden smagsprofil. Eller mynte, hvis du vil køre slikstok-temaet fuldt ud.

  • Carte d’Or Chokolademousse Mix
  • Mælk
  • Revet appelsinskal
  • Slikstok eller kandiseret appelsin og lidt sprinkles til pynt
  1. Pisk mælk og chokolademousse mix i en røreskål i først 2 minutter på lav hastighed og derefter 5 minutter på høj hastighed. Smag til med lidt revet appelsinskal.
  2. Udportioner og sæt på køl i tre timer. 
  3. Dekorer med små slikstokke, kandiseret appelsin, chokoladeflager eller andet krymmel.
Julet Creme brülée

Julet Creme brülée

Den klassiske creme brulée med det helt rigtige knæk er her smagt til med lidt julede smage.

  • Carte d’Or Crème Brulée Mix
  • Mælk
  • Fløde
  • Rørsukker
  • Amarene kirsebær eller revet appelsinskal
  1. Bring mælk og fløde i kog. Sluk for varmen og rør pulveret i den kogende væske, indtil der opnås en cremet, jævn konsistens. Smag evt. til med blendede amarene kirsebær eller revet appelsinskal.  
  2. Udportioner og stil på køl i 3 timer. 
  3. Strø rørsukker på overfladen og karamelliser med en brænder.
  4. Dekorer evt. med lidt frugt.
Rice Pudding

Rice Pudding

Har du rester af risengrød? Så er dette en oplagt juledessert, der både mindsker madspild og giver en ny version af ris a'la mande!

  • Sødmælk 
  • Piskefløde
  • Carte d’Or Crème Brûlée Mix 
  • Færdigkogt risengrød (gerne rester fra i går)
  1. Kog mælk op og tilsæt creme brûlée granulat under piskning - varm grundigt igennem.
  2. Tilsæt piskefløde og skru ned for varmen. Tilsæt til sidst risengrøden, og rør i massen til den er glat, og der ingen risengrødsklumper er.
  3. Udportionér massen mens den er varm (den stivner, når den køler af)
  4. Top til sidst din “Rice Pudding” med syltede kirsebær eller kirsebærsauce og evt. en sød marengs på toppen.
Produkter
Opskrifter
Opskriftsamling
Menu