Det er den ultimative umami-bombe!
- Tommi Virranta
Når du fermenterer, bevarer du årstidens særlige smage og forlænger samtidig deres holdbarhed. På den måde kan du nyde forårets og sommerens intense smagsoplevelser midt i den mørke vinter. Og hvem er ikke vild med det? Fermentering giver en dybere smag, hvilket betyder, at hvis du fermenterer et produkt, når dets naturlige smag er allerbedst, opnår du den ultimative umami-bombe til din ret!
Sådan har folk lavet mad gennem århundreder
- Magnus Rydberg
Fermentering er en del af den måde, folk har lavet mad på gennem århundreder, så det er lidt ligesom at vende tilbage til det grundlæggende og bringe nogle af de traditionelle elementer frem i din madlavning. Det er der en stor tendens til inden for madlavning, og det er noget, som de fleste gæster sætter pris på i dag. Generelt er det bare en rigtig god måde at bevare smag såvel som farver på.
En god måde at reducere dit madspild på
- Sigurd Kvitberg
Udover at hjælpe dig med at øge smagsintensiteten og forlænge årstiderne er fermentering faktisk også en fantastisk måde at reducere madspild på i dit køkken. Når du fermenterer, ændrer du på kvaliteten af dit produkt, så det holder længere. Dermed øger du de forskellige muligheder for at bruge produktet. Og når du først mestrer fermenteringsteknikkerne, kan de bruges til både grøntsager, kød og fisk!
Kort sagt, der er mange gode grunde til at begynde at fermentere til foråret, også selvom du har et stort køkken! Hvis du vil have mere inspiration, kan du læse videre her: