Buffeten er det oplagte valg for mange restauranter, hoteller og kantiner. Du sparer personale ved ikke at tage imod bestillinger eller servere direkte ved bordet. De fleste gæster sætter også pris på en god buffet, hvor valgfriheden betyder, at man kan prøve lidt af hvert, og alle bliver mætte – både dem, der spiser meget, og dem, der spiser lidt. Og så er det nemt at variere menuen.
En buffet kan imidlertid også byde på udfordringer som madspild, flaskehalse, og mad, der ikke kan holde sig varm. Vi har udviklet en folder, hvor vi ser nærmere på fordele og ulemper og deler vores bedste tips og opskrifter, som vil hjælpe dig med at spare både tid og ressourcer og som vil gøre dine gæster glade og få dem til at komme tilbage igen og igen.
I folderen finder du både konkrete tips og idéer, små opskrifter og hacks, gode råd til lagerhåndtering, indkøb, madspild og hjælp til personalepleje.

Inspiration til buffeten

Ratatouille-pasta
Steg peberfrugt, aubergine og squash krydret med Knorr Primerba Hvidløg og Knorr Primerba Basilikum i lidt olie. Tilsæt Knorr Ratatouille, og bring det i kog. Bland med friskkogt pasta, og servér med frisk mozzarella og frisk basilikum.

Stegte ris med ananas
Wok eller stegte ris med grøntsager er fremragende retter til at bruge grøntsagsrester og forhindre madspild. Skær grøntsagerne i små tern. Skær frugtkødet af en ananas i små tern og gem skrællen og toppen af ananassen til pynt. Svits grøntsager og ananas, tilsæt ris, og krydr med salt, peber og Knorr Asian Chicken Powder, og lad det stege til alt er varmt. Servér med finthakket eller skiveskåret frisk chili.

Gratineret blomkål med Peperonata
Damp blomkålsbuketter i ovnen i 2 minutter. Læg dem i et ildfast fad, tilsæt Knorr Peperonata og hæld Knorr serveringsklar ostesauce over. Drys evt. med revet mozzarella. Bag i ovnen indtil gratinen er gylden. Pynt med sprøde løg og ristede mandelflager.