Metoder der former trenden
Når vi siger moderne comfort food, kommer der forskellige retter i tankerne hos hver af os, men fælles for alle er, at vi tænker på noget rart. Det er velkendte og dejlige retter, hvor vi fastholder noget vi forbinder med gode ting. Det kan eksempeltvis være klassiske retter, vi husker fra vores barndom. De bliver dog twistet med eksempeltvis nye ingredienser, en alternativ tilberedning eller et moderne take på serveringen.
Det ser ud til, at vores ønske om comfort food stadig er stærk. Hvis du er en kok, der leder efter den sande betydning af comfort food, så kan du finde inspiration til tilberedning, ingredienser og konkrete opskrifter her. Hent rapporten for at læse alt om modernized comfort food og andre top trends.
Hvorfor er det på menuen?
Da mange af os søger kvalitet, god smag og en god oplevelse i det, vi spiser, er trenden med smagen af hjemmelavet mad stadig stærk. Mens forbrugerne måske søger det velkendte, ønsker de også noget mere. Spisegæster elsker at genopdage de retter, de kender godt, i en ny fortolkning, der holder fast i fortiden, men med en nyfortolkning af ingredienskombinationer, tilberedningsmetoder og frem for alt præsentationen.
Comfort food er mad, du forbinder med gode minder fra fortiden, klassiske og tidsløse retter. Det behøver dog på ingen måde at være kedeligt og forudsigeligt. Slet ikke, hvis vi tilfører et moderne twist. Hvis du nyfortolker de klassiske retter, men fastholder genkendeligheden, så kan du lykkes med at give gæsterne de gode minder med nye smagsoplevelser.
Læs mere om trenden og hvordan du får den på menukortet i rapporten.
Smagen af modernized comfort food
I denne form for madlavning kan du bruge de samme ingredienser, som man altid har brugt, men blot tilberede eller smagssætte dem på en ny og anderledes måde. På den måde kan du tilberede måltider fra fortiden, krydret med nutiden.
Listen af retter og fødevarer varierer for hver af os, men der er sandsynligvis nogle grundlæggende ingredienser, som gælder for de fleste, såsom pasta, kød, og cremede retter. Det viser, at vi alle har en tendens til at elske mad, der tager os tilbage til vores rødder og de fødevarer, vi voksede op med. Læs mere om smagsprofiler og tilberedningsteknikker i vores rapport.