Drømmer du om at starte året ud med en udfordring, der gavner klimaet? The Vegetarian Butcher hjælper dig mod den nemmeste Veganuary nogensinde med opskrifter, inspiration og kærlighed til alt, hvad der har med kylling at gøre. Vi vil gøre det nemmere end nogensinde at deltage i Kødfri januar, uanset om du er forbruger eller operatør.
Det globale forbrug af kylling ligger på cirka 100 millioner ton om året, hvilket er dobbelt så meget som i 1999. Det er mere end tre gange vækstraten for svinekød og ti gange den for oksekød. Globalt kyllingeforbrug er på vej til at udgøre 41% af alt kødforbrug i 2030.
Kylling er i dag den mest konsumerede type dyrekød i verden. Heldigvis er klimapåvirkningen meget lavere end andre typer kød, men hver eneste dyr, der fritages fra fødekæden, er et step i den rigtige retning. Også set med dyrevelfærds øjne. Hvis vi kan få bare en lille andel af kyllingeelskere til ubesværet at skifte X antal måltider til et plantebaseret alternativ til kylling, vil vores indvirkning være enorm.
Vi ved, at nytårsforsætter er svære, og at 90% af dem opgives, før januar er slut – derfor vil vi få året til at starte med et brag – med et forsæt, du vil holde fast i!
Med en række ikoniske plantebaserede kyllingeopskrifter vil vi vise, at kylling virkelig er det mest alsidige stykke kød, vi har. En redning under Kødfri januar og en hyldest til kylling, der vil gøre din Veganuary til en flyvende start på året.
Hack dine favoritter og spis plantebaseret
Vi har samlet en masse af de mest populære opskrifter og erstattet med velsmagende planteprotein.Burger
Savner du et alternativ til en sprød kyllingeburger? Så kan du stoppe jagten her! Crispy NoChicken Burger er vegansk, men smager faktisk fuldstændig som kylling. Den får sit sprøde bid fra majs og er både mør og saftig inden i. Uden at prale kan vi afsløre, at flere allerede har taget deres kyllingeburger helt af menuen og nu kun serverer med denne bøf til stor begejstring for alle kunder – både veganere og kødspisere!
Det er også nemt at gøre oksekødsburgeren kødfri med Raw NoBeef Burger eller den mindre NoBeef burger.
Nuggets
Et elsket måltid af store som små! Vi kan garantere dig, at ungerne ikke kan smage forskel på NoChicken Nuggets og den animalske udgave. Men du slipper for at fortælle om slagtningen af kyllingen.
Caesar salat
Hvis du stadig ønsker ekstra fylde og protein i din kødfrie caesar salat, så kan du bruge stegte NoChicken Chunks eller NoChicken Nuggets og Crispy NoChicken Burger i skiver, hvis det skal være mere sprødt.
Wraps og sandwich
Erstat kyllingestykker med NoChicken Chunks i sandwich, panini og wraps. Du kan også bruge sprøde NoChicken Nuggets eller Crispy Nochicken Burger i din sandwich, hvis du vil have lidt emre sprødhed. NoBeef Slices gør sig desuden også godt som alternativ til kebab i en wrap eller sharwarma, og NoPepperoni er lækkert med salat og ost i en panini.
Wok
Her er NoChicken Chunks en nem erstatning af kylling. Steg det af med krydderier, tilsæt grøntsager og kog op med den ønskede sauce. Voilá! Fungerer desuden også perfekt i en kylling i karry ret.
Pizza
Noget andet der altid hitter er pizza. Her er der også et utal af veganske toppings, men igen vil nogle ikke undvære deres kød. NoPepperoni er oplagt. Men NoChicken Chunks gør sig godt med svampe, cherrytomater, rucola og pesto.
Pasta
Når vi nu berører de italienske klassikere, så vil NoChicken Chunks også passe godt i pastaretter med grøntsager og en god sauce. Og ellers er NoMeatballs lige til højrebenet i en god tomatsauce.