Menu

Ingredienser

+

Posset

  • Piskefløde 38% 900.0 ml
  • Sukker 260.0 g
  • Citronsaft 170.0 ml

Chokolademousse

Kandiserede oliven

Lakridsmarengs

  • Æggehvide 50.0 g
  • Flormelis 50.0 g
  • Lakridspulver 1.0 g

Hyldeblomstmarengs


En smuk og moderne posset, der her serveres med chokolademousse, kandiserede oliven, lakrids- og hyldeblomstmarengs.

...

Tilberedning

  1. Posset

    • Pres citronsaften. 
    • Bring fløde og sukker i kog, og tilsæt citronen. 
    • Fordel i en kold kageform.
  2. Chokolademousse

    • Bland chokolademoussepulver med den kolde mælk. Start med at røre med en elektrisk røremaskine i 2 minutter ved lav hastighed. Fortsæt med at røre i 3 minutter ved høj hastighed. 
    • Lad moussen hvile i en time. 
    • Kom den i en sprøjtepose.
  3. Kandiserede oliven

    • Si væsken fra olivenerne, og dup dem tørre. Læg dem på en bageplade, og tør dem i ovnen ved 200 grader i 20 minutter. 
    • Bland sukker og majsstivelse i en blender. Hak olivenerne groft. 
    • Læg det hele på en bageplade, og bag dem ved 160 grader i 20 minutter.
  4. Lakridsmarengs

    • Pisk æggehviderne og halvdelen af flormelis til skum. 
    • Tilsæt lakridspulver, og rør rundt. 
    • Tilsæt resten af formelis, og rør rundt, til det er blankt. 
    • Kom i en kageform, og tør i ovnen natten over ved 64 grader.
  5. Hyldeblomstmarengs

    • Bland æggehvider, saft og eddike. Pisk det og halvdelen af flormelis til skum. 
    • Tilsæt resten af flormelis, og rør rundt, til det er blankt. 
    • Kom i en kageform, og bag i ovnen natten over ved 64 grader.
Produkter
Opskrifter
Opskriftsamling
Menu