Menu

Ingredienser

+

Chokoladekage

Chokoladetopping

  • Kakao 40.0 g
  • Flormelis 500.0 g
  • 50 Ml Espresso
  • 100 G Vegansk Margarine

En lækker, velsmagende og saftig chokoladekage uden mælk, smør eller æg. Den blev kaldt en ’depressionskage’ eller ’krigskage’ i 1930'erne. Men hvorfor skal der eddike i kagen? Når bikarbonat og eddike kombineres og reagerer, dannes der kuldioxid, hvilket får kagen til at vokse. 

...

Tilberedning

  1. Chokoladekage

    • Bland mel, sukker, kakao, salt, vaniljesukker og bikarbonat sammen.
    • Bland eddike, olie og vand sammen separat.
    • Bland våde og tørre ingredienser sammen til en glat dej.
    • Smør en kageform, og hæld dejen i.
    • Bag kagen ved 175 grader i 28-30 minutter, indtil der ikke hænger dej ved nålen eller gaflen, når den stikkes i kagen.
    • Lad kagen køle af.
  2. Chokoladetopping

    • Rør smeltet margarine sammen med kakao. 
    • Pisk chokoladeblandingen sammen med flormelis, vand og vaniljesukker ved lav hastighed. Øg hastigheden, og pisk blandingen i 5 minutter, indtil den er glat og cremet.
    • Smør på den afkølede kage.
Produkter
Opskrifter
Opskriftsamling
Menu