Menu

Ingredienser

+

Mandelmasse

  • 100 ml Sojadrik
  • 200 g Mandler
  • Sukker 85.0 g
  • Kanel, stødt 2.0 g

Dej

Ved servering

  • Flormelis 20.0 g
  • Vanille, sukker 2.0 g
  • Plantebaseret piskefløde

Plantebaseret kagecreme


Her er en opskrift på en klassisk svensk vegansk fastelavnsbolle fyldt med cremet mandelmasse og luftigt flødeskum. Friskbagte semlor slår det meste. Ønsker du en vegansk kagecreme kan den laves på Carte d'Or Kagecreme lavet med havremælk og plantebaseret fløde.

...

Tilberedning

  1. Mandelmasse

    • Læg mandler i blød i sojadrik i mindst 8 timer.
    • Blend mandler, sojadrik og sukker til en jævn masse, smag til med kanel.
  2. Dej

    • Opløs gæren i sojadrikken og tilsæt sukker, HELLMANN'S Vegan og friskkværnet kardemomme.
    • Tilsæt mel under omrøring, og rør dejen med en dejkrog i 20 minutter. 
    • Del dejen i 28 lige store dele (30 g hver) og rul til boller.
    • Tildæk bollerne og lad dem hæve på en bageplade i 2 timer. 
    • Bag i ovn ved 200 grader i 6 minutter. Lad dem afkøle under et klæde.
  3. Ved servering

    • Skær toppen af bollerne og skrab lidt af fyldet ud, som hakkes og blandes med mandelmassen. Fyld bollerne.
    • Pisk fløden tyk og smag til med vaniljesukker og halvdelen af ​​flomelisen. Sprøjt fløden på bollerne og top med låg.
    • Sigt flormelis over dine semlor.
  4. Plantebaseret kagecreme

    Hvis du ønsker at tilføje en creme i dine plantebaserede fastelavnsboller, så kan du bruge denne og fylde dem i midten af piskefløden.
    • Bland Kagecreme granulat sammen med Maizena. Hvis du ønsker ekstra sukker og vanilje til opskriften, tilsætter du dette sammen med tørblandingen. 
    •  Kog havremælk og plantebaseret fløde op – Tilsæt granulatet under piskning og varm cremen op til kogepunktet under stadig piskning. 
    •  Sæt cremen på køl og lad den køle helt af. Cremen er klar til brug.
    Tip: Smag den gerne til med essenser som rom, kaffe, lakrids, karamel etc.
Produkter
Opskrifter
Opskriftsamling
Menu