Menu

Ingredienser

+

Crumble

  • HavregrynGlutenfri 75.0 g
  • Solsikkekerner 75.0 g
  • Sukker 50.0 g
  • salt 2.0 g
  • Smør 75.0 g

Vanilje

  • Carte d'Or Creme Brulee/Creme Caramel 1,25 kg 100.0 g
  • Mælk 500.0 g
  • Piskefløde 38% 500.0 ml

Æblemos

  • Æble 1500.0 g
  • Vand 1.0 dl
  • Sukker 100.0 g
  • Vanille, sukker 6.0 g

Kage

Ved servering

  • Hindbær, frost 200.0 g
  • Rød Skovsyre

Denne drømmedessert, en luftig kage med hjemmelavet syrlig æblemos og luftigt vaniljeskum, solrig sprød crumble og iskolde hindbær. Alle elementerne kan forberedes på forhånd!

...

Tilberedning

  1. Crumble

    • Varm ovnen op til 160 grader.
    • Hak solsikkekernerne groft, og bland dem med havregryn, sukker, salt og smør til en crumble-masse. Hæld i en kageform, og bag i ovnen i 15 minutter. Tag crumblen ud, og lad den afkøle.
  2. Vanilje

    • Pisk den kolde mælk sammen med creme brulé-pulveret. Lad cremen hæve i mindst 1 time.
    • Pisk fløden til skum. Bland vaniljecreme og flødeskum (kan laves dagen før).
  3. Æblemos

    • Kog æblerne med vand ved svag varme. Rør rundt af og til. Rør rundt, indtil æblerne begynder at blive møre.
    • Tilsæt sukker og vanilje, og kog igen.
    • Lad æblemosen køle ned. Opbevar i køleskab.
  4. Kage

    • Pisk æg og sukker til en let og luftig masse. Bland mel, Maizena majsstivelse og bagepulver, og tilsæt blandingen til dejen.
    • Beklæd en bageplade med bagepapir, og smør massen ud (brug en GN-bradepande). Bages ved 165 grader i 15-20 minutter, afhængigt af ovnen.
    • Køl af
  5. Ved servering

    Top sukkerkagebunden med
    1. Æblemos 2. Vanilje3. Crumble4. Pynt med frosne hindbær og rød skovsyre.
Produkter
Opskrifter
Opskriftsamling
Menu