Juletid er buffet-tid, og buffet-tid er lig med madspild. Eller? Med et par enkle tips og tricks kan du faktisk få dine gæster til at værdsætte den mad, du serverer, endnu højere og få dem til at efterlade betydeligt mindre af din værdifulde tid, naturens ressourcer og penge på deres tallerkner.
I en norsk undersøgelse fra 2013 gennemførte man netop et forsøg på at reducere madspild, ved hjælp af skilte der opfordrede gæsterne til hellere at tage flere gange end meget på én gang. Denne enkle opfordring bidrog til at reducere madspildet med 20,5 %*. Selvom undersøgelsen har et par år på bagen, og madforbrugernes bevidsthed sandsynligvis er øget siden da, er det let at blive grådig ved en overdådig buffet, så en simpel påmindelse kan faktisk gøre en stor forskel.
Nederst på denne side har vi forberedt julet display-materiale, som du kan bruge på din buffet for at opfordre gæsterne til hellere at tage for sig mange gange end for meget på én gang. Download, print ud, og se, hvad effekten er.
* Livsmedelsverket.se