Menu

I køkkenet i Svansjöns Børnehave arbejder man ikke kun for at servere en bæredygtig og nærende kost, men også for at gøre hvert måltid til en positiv oplevelse. Som en del af dette arbejde er også dyrkningen et vigtigt element. Hvad der startede i det små for et par år siden, er siden vokset støt, og i år står der 12 højbedsrammer til børnenes, pædagogernes og ikke mindst kokkenes rådighed. Vi fik en snak med Louise Larsson – en af initiativtagerne til det grønne.

Louise Larsson og Lisa Boberg - to engagerede kokke i Svansjöns Børnehave i Malmø.

Er det vigtigt for børn at være der, hvor ting gror? 
– Ja, det er virkelig vigtigt, at børn får en forståelse for, hvordan grøntsager gror og dyrkes, og at de kan se, at det kræver en indsats at få dem til at gro. Forhåbentlig gør det, at børnene sætter pris på maden på tallerkenen på en anden måde.

Men er der ikke meget arbejde i det, i forhold til hvad I kan høste? 
– Der ligger helt sikkert et stort arbejde bag det, vi dyrker, men vi synes, det er sjovt, og ser det som en del af det pædagogiske arbejde med børnene. Det er virkelig sjovt at se, hvordan både børnenes og pædagogernes nysgerrighed vokser og giver lyst til nye sjove projekter i børnehaven. 

Ender noget af det, I dyrker, på bordet, eller er det mere et “se, det gror”-projekt? 

– Sidste år var en svær sommer på grund af tørken, men vi kunne stadig bruge lidt urter og tomater.

Hvilke afgrøder kommer I til at dyrke i år?

– Vi vil fokusere på ting, der er nemme at dyrke, som squash, tomater, krydderurter, kartofler, gulerødder og brugbar kål af forskellige slags, siger Louise Larsson.

Svansjöns förskola i Sverige

03:51

Produkter
Opskrifter
Opskriftsamling
Menu