Snart er det sæson for grønne og klorofylfyldte forårsnyheder i naturen. Her er der nogle ting at holde øje med ifølge vores kok Fredrik Juhlin.
En vild bestilling!
Har du hverken tid eller lyst til at gå ud i skoven? Så er det naturligvis lige så godt at købe din vilde råvarer. Tal med din leverandør!
Stensikker?
Husk, at der findes masser af lumske dobbeltgængere ude i naturen. Lær om forskellene, før du plukker, overhold reglerne i områderne, og vær altid forsigtig med, hvad og hvordan du plukker. Pluk også med mådehold.
Mangler du en eller flere af de nedennævnte vilde sager i dit område? Teksten er skrevet ud fra Fredrik Juhlins smagspræferencer, og han er fra Sverige. Derfor er teksten også skrevet ud fra et generelt svensk perspektiv. Reglerne i Norden varierer, afhængigt af hvor du bor – så find ud af, hvad der gælder, der hvor du plukker.
Skovsyre
Med sit smukke kløverlignende udseende og sin syrlige smag er skovsyren en skøn, dekorativ smagsforstærker og et lækkert krydderi i alt fra salater og saucer til desserter. Syren i skovsyre kommer dog fra oxalsyre, som er en gift, så brug ikke for rundhåndet af denne lille herlighed, og inviter ikke nogen med nyreproblemer på skovsyre.
Skovsyre i korte træk:
- Trives i skyggefulde skovområder
- Dukker op i april og kan normalt høstes til og med oktober.
- Har tre hjerteformede og delikate kløverlignende blade og hvide blomster.
Obs! Du må ikke forveksle skovsyrens blomster med den giftige anemones. En skovsyreblomst har lyserøde åringer og hvide frøstængler.