Menu

Snart er det sæson for grønne og klorofylfyldte forårsnyheder i naturen. Her er der nogle ting at holde øje med ifølge vores kok Fredrik Juhlin.

En vild bestilling! 

Har du hverken tid eller lyst til at gå ud i skoven?  Så er det naturligvis lige så godt at købe din vilde råvarer.  Tal med din leverandør!

Stensikker?

Husk, at der findes masser af lumske dobbeltgængere ude i naturen. Lær om forskellene, før du plukker, overhold reglerne i områderne, og vær altid forsigtig med, hvad og hvordan du plukker. Pluk også med mådehold.

Mangler du en eller flere af de nedennævnte vilde sager i dit område? Teksten er skrevet ud fra Fredrik Juhlins smagspræferencer, og han er fra Sverige. Derfor er teksten også skrevet ud fra et generelt svensk perspektiv. Reglerne i Norden varierer, afhængigt af hvor du bor – så find ud af, hvad der gælder, der hvor du plukker.

Skovsyre

Med sit smukke kløverlignende udseende og sin syrlige smag er skovsyren en skøn, dekorativ smagsforstærker og et lækkert krydderi i alt fra salater og saucer til desserter. Syren i skovsyre kommer dog fra oxalsyre, som er en gift, så brug ikke for rundhåndet af denne lille herlighed, og inviter ikke nogen med nyreproblemer på skovsyre.

Skovsyre i korte træk: 

  • Trives i skyggefulde skovområder
  • Dukker op i april og kan normalt høstes til og med oktober. 
  • Har tre hjerteformede og delikate kløverlignende blade og hvide blomster. 

Obs! Du må ikke forveksle skovsyrens blomster med den giftige anemones. En skovsyreblomst har lyserøde åringer og hvide frøstængler.

Produkter
Opskrifter
Opskriftsamling
Menu