1. Hvid sauce (bechamelsauce)
Hvis du kan lave denne milde, næsten neutralt smagende sauce, har du en base for alt fra en sennepssauce til en ekstravagant cardinal-sauce til hummer.
2. Mornay-sauce
Kokken Vusi demonstrerer, at du ved blot at tilsætte ost til en bechamelsauce kan lave denne lækre køkkenklassikere. Ideel til bagte retter som lasagne eller moussaka.
3. Velouté
En anden basissauce, der kan omdannes til Normandy-, svampesauce og mange andre saucer, men også er et fløjlsagtigt tilbehør til kød eller fisk. Du kan lave den med kyllinge-, kalve- eller – som i denne video – fiskebouillon.
4. Rødvinssauce
Serveres ofte til steak eller grillet kød og er et oplagt valg for mange af dine gæster i restauranten. Lær, hvordan du skaber en fyldig og spændende reduktion.
5. Karrysauce
Følg kokken Vusis metode til at tilberede denne søde og krydrede sauce. Den er meget elsket af mange til eksempeltvis groft skårne pommes frites, grøntsager og kød.
6. Tomatsauce
En professionel kok skal have en gennemprøvet opskrift på skarp tomatsauce oppe i ærmet til pastaretter, fisk og skaldyr, kød, fjerkræ og grøntsager. Denne er svær at slå.
7. Pesto
En ukogt sauce, der normalt bruges til pasta. Lær at lave den med en kombination af basilikum, pinjekerner, olivenolie og hvidløg.
8. Salsa
Normalt mere et krydderi eller en dip end en sauce. Der er masser af variationer over hele verden. Men hvis du vil have en nem frugt- eller klassisk tomatsalsa – fantastisk til buffeter og salater – kan du se denne video.