Juleferien nærmer sig, og det betyder travlhed på alle fronter – især i køkkenet. Det er aldrig for tidligt at begynde juleplanlægningen, for opgaven med at tilrettelægge en storstilet festmenu adskiller sig væsentligt fra at levere catering til normale events.Disse tips hjælper dig med at planlægge en velsmagende festmenu, der nok skal vække lykke hos dine gæster.
Prøv en temainspireret buffet
Julens buffet bliver hurtigt en kulinarisk oplevelse i særklasse, hvis du går nye veje og serverer et temainspireret buffetudvalg!
Du kan hente inspiration fra film som Alice i Eventyrland og lave et kagebord med udgangspunkt i Den Gale Hattemager. Det er et sikkert hit blandt både voksne og børn.
Du kunne f.eks. servere marengs formet som svampe sammen med typiske engelske dessertklassikere.
Gør noget ekstra ud af årets højtider
Store højtider som jul og nytårsaften tiltrækker mange restaurantgæster.
Når du sammensætter din menu er det vigtigt at fokusere på friske og overraskende ideer, der adskiller din buffet fra alle de andre. Du kunne f.eks. fokusere på en bestemt kultur eller et bestemt land.
Vælg et passende tema, og brug efterfølgende noget tid på research. Populære ideer omfatter jul i gamle dage, vintage, cirkus, vinterlandskab, bal, farver, filminspirerede temaer og julemandens værksted.
Tilføj et sjovt gimmick
En vellykket buffet handler ikke kun om smag, men også om at give gæsterne en anderledes oplevelse med sjove og overraskende indslag. At give dine buffetanretninger et ekstra visuelt pift er faktisk slet ikke så svært som det lyder.
Det kunne være noget så simpelt som en kok der står og vender fladbrød i luften, men du kan også gå hele linen ud og imponere dine gæster med showkokke. De kan f.eks. jonglere med køkkenredskaber eller snitter og flamberer ingredienser på en japansk teppanyakiplade.
Forkæl dine gæster med et stort dessertudvalg
Man siger jo, at der altid er plads til dessert.
Dessertanretningen er da også altid et særligt højdepunkt for gæster med en sød tand, og fungerer samtidig som en spektakulær afslutning på den kulinariske oplevelse.
Giv dine dessertborde en elegant og festlig udsmykning, og servér et bredt udvalg af temainspirerede og smukt anrettede desserter. På den måde gør du dessertoplevelsen til noget helt særligt.
Mousser ser fantastisk flotte ud serveret i dessertskåle eller stilkglas, mens cupcakes er perfekte som fingermad og desuden kan udføres i lige så mange smagsvariationer som de store kager.