Menu

02:30

1. Hvad er madlavning uden madspild?

Madlavning uden madspild er ikke bare den nyeste trend, men også kokkenes ansvar. Det handler om at se på maden i sin helhed og bruge det, der normalt betragtes som rester, som en ingrediens i lækre opskrifter. Gør dig klar til at lære innovative madlavningsteknikker til at genbruge rester og skabe en fremtidsorienteret menu.

05:12

2. Fermenterede grøntsager

Denne opskrift vil ændre dit syn på grøntsagsrester! Lær, hvordan du laver kimchi af blade og grøntsagsskræller. Ved hjælp af en simpel fermenteringsproces på glas får du en smagfuld garniture til alle dine madspildsopskrifter.

04:01

3. Kimchi-stegte ris

Gør dig klar til moderne asiatisk inspirerede kimchi-stegte ris – en både bæredygtig og velsmagende ret. I denne video viser kokken Christian Weij dig, hvordan du kan bruge din nul-spilds-kimchi, risrester og gulerodsskræller til at lave en udsøgt plantebaseret hovedret til dit menukort.

03:13

4. Koji

Nøgleordet i denne koji-opskrift er fermentering. Kokken Christian Weij viser dig, hvordan du kan lave koji ved at bruge pasta, gammelt brød eller byg. Den hemmelige ingrediens? Koji-sporer, der virker fra den ene dag til den anden. Brug din koji til sojasovs, miso, sake og meget mere.

02:38

5. Miso

Lav din koji om til miso med denne enkle opskrift. Miso laves traditionelt af sojabønner og ris, men i denne video kan du lære at lave miso af fermenteret byg og gammel pasta. Denne madspildsmiso bliver et musthave til dine umami-rige opskrifter.

03:29

6. Fiskesovs

Hvad er den bedste måde at bruge fiskerester på? I en fiskesovs, selvfølgelig! Denne opskrift bruger de bakterier og enzymer, der naturligt findes i fiskens tarm, til at skabe en umami-rig smagsbombe til dine asiatiske opskrifter, dips og marinader.

02:17

7. Eddike af alkoholrester

Vidste du, at du kan lave eddike af alt, hvad der indeholder alkohol eller sukker? I denne video vil kokken Christian Weij demonstrere alkoholfermentering: En teknik, hvor der bruges rester af vin og øl og levende eddikebakterier til at skabe et syrligt smagsboost.

01:51

8. Eddike af juicerester

Har du noget juice tilovers? Så omdan det sukkerholdige indhold til eddike ved hjælp af fermentering. Du skal blot tilsætte lidt gær og ikke-pasteuriseret eddike for at lave din egen eddike. Madspildseddiken vil blive en fast-ingrediens i dine saucer, marinader og salte opskrifter.

02:30

9. Smagssauce

Vil du gerne undgå madspil? Så er denne opskrift noget for dig. Med udgangspunkt i grøntsagsrester lærer du at lave en smagssauce med en simpel fermenteringsteknik på glas. Den vil blive en vigtig bestanddel af dine fremtidige krydringer og marinader!

Produkter
Opskrifter
Opskriftsamling
Menu