1. Introduktion
Grøntsager er nøgleingrediensen på fremtidens menuer. Men hvordan gør man dem mættende og appetitlige? Kokken Christian Weij viser dig en række muligheder, lige fra at kombinere grøntsager med andre ingredienser såsom ost, til at bruge moderne kulinariske teknikker som fermentering.
Og glem ikke at eksperimentere med forskellige råvarer for at inspirere dine kunder med nye smage og opskrifter.
2. Hvad er umami?
Oplev umamiens verden – en unik velsmagende smagsprofil, som du finder i kød, fond og ost. Vidste du, at grøntsager også kan være umami? Tang, soltørrede tomater og shiitake-svampe er alle eksempler på umami-rige ingredienser, som vil løfte dine fremtidige menuer til det næste niveau.
3. Blomkålsbøf
Gør dig klar til at se blomkål, som du aldrig har set den før. I denne video viser kokken Christian Weij, hvordan man laver en lækker og bæredygtig bøf af blomkålsstilke. Med lidt misosauce, fiskesovs og sojasovs kan du lave en uimodståelig umami-grøntsagsbøf, så du ikke savner din traditionelle steak.
4. Vegansk sovs
Hvis du spekulerer på, hvordan man laver vegansk sovs, er du kommet til det rette sted! Kokken Christian Weij viser dig en innovativ og bæredygtig opskrift, der anvender grøntsagsrester og vegansk smør til at lave en dekadent vegansk sovs. Brug den til at løfte og garnere dine veganske og vegetariske retter.
5. Bygrisotto
Byg er ikke kun en af Future 50 Foods, men også et godt alternativ til almindelige kornprodukter. Lær en hurtig og nem måde at lave bygrisotto på. Med en fyldig smagsprofil af umami og krydderi, vil det være en perfekt vegetarisk hovedret til dit menukort.
6. Tatar af røget rodfrugt
Hvad hvis vi fortalte dig, at der ikke er noget kød i denne tatar? Rødbede og knoldselleri er stjernerne i denne opskrift. I denne video lærer du den innovative saltningsteknik, der giver dine grøntsager en kødlignende konsistens. Servér den som forret eller hovedret på dit bæredygtige menukort.