Menu

Ingredienser

+

Fiskefrikadeller

Kartofler

Gulerødder

Dildcreme


Denne ret er tiltænkt borgere med dysfagi (tygge/synkebesvær), hvor de oplever herligheden i et traditionsrigt måltid, men hvor der er taget højde for deres lidelse.

...

Tilberedning

  1. Fiskefrikadeller

    • Fisken blendes glat og køres sejt med salt. 
    • Æggene tilsættes og køres glat. 
    • Rama Piske og krydderierne tilsættes og farsen blendes til en fast konsistens. 
    • Frikadellerne formes med to skeer og sættes på en gastronomplade med bagepapir. 
    • Frikadellerne dampes møre i ovnen i ca. 10-15 minutter alt efter størrelse.
    TIP - Stegeskorpe:  200 g smør brunes og står i 5 minutter, så den værste varme aftager. Tilsæt 10-15 g Knorr flydende koncentreret løgfond og pisk sammen med smørret. Brug lagen til at pensle fiskefrikadellerne for at skabe smag og visuel stegeskorpe.
  2. Kartofler

    • Hæld vand, Rama Mad og Milda 100% i en rørebeholder. 
    • Bland kartoffelmospulveret med Maizena, umami og salt. Drys den tørre blanding i væsken under omrøring. Start ved lav hastighed og skru op til mellemhastighed i ca. 4-5 minutter. 
    • Hæld æggeblomme i og rør ved høj hastighed i ca. 2 minutter. 
    • Lad kartoffelmassen hvile min. 1 time i køleskab, men gerne til næste dag. 
    • Vej af i passende kartoffelsørrelse, f.eks. 30 gram. Rul til kugler mellem hænderne og form til vellignende kartofler. 
    • Alle formede kartofler dampes ved 100 grader i hulbakke i 7 minutter.
  3. Gulerødder

    • Alle ingredienser blendes sammen til en glat masse. 
    • Bages i form i ovnen ved combi-varme og damp 50/50 ved 88 grader. 
    • Afkøles tildækket så den ikke danner skorpe. 
    • Skæres ud i ønsket størrelse og form.
  4. Dildcreme

    • Kog vand og bouillon op. 
    • Tilsæt Knorr Lys Roux og kog saucen igennem. 
    • Tilsæt Rama Mad og krydderierne og kog i ca. 1 minut. 
    • Tilsæt den friske dild lige før servering. 
    • Der kan med fordel tilsættes lidt lime eller citronsaft til saucen.
Produkter
Opskrifter
Opskriftsamling
Menu