Menu

Ingredienser

+

Kødbollerne

Saucen

Til servering

  • Ris, Kogt
  • Koriander, Hakket
  • Evt. Chutney

Korma er en mild og frisk nordindisk karryret, her tilberedt på lam i form af kødboller. Kødbollerne kan også tilberedes direkte i saucen, uden at bages i ovnen først. Denne opskrift er let at tilberede, og smager lækkert med kogte ris, en klat yoghurt og hvorfor ikke en smule sødme fra for eksempel rosiner eller chutney?

...

Tilberedning

  1. Kødbollerne

    • Kog vand og tilsæt knust boghvede, sluk for varmen og lad boghveden stå i 20 minutter.
    • Bland det hakkede lammekød, boghvede, citronskal, mynte, Knorr Hvidløg krydderipuré, æg og Knorr Flydende Koncentreret Løgfond til en jævn fars, smag til med salt. Rul små kugler af hakket kød (som en femkrone) og anbring disse i et almindeligt, smurt ovnfast fad. Steg kødbollerne i ovnen ved 190°C i 15 minutter.
    • Dæk alternativt kødbollerne med Kormasauce (uden at forstege bollerne i ovnen), og bag dem færdig i ovnen ved 175°C i 20 minutter. Fyld med vand, hvis nødvendigt.
  2. Saucen

    • Brun Indisk Korma krydderi og hakket ingefær i rapsolie et par minutter.
    • Tilsæt Knorr Tomatino, vand, kokosmælk og kanelstænger, Rør rundt og smag til med salt og peber.
    • Lad saucen simre i 10 minutter.
  3. Til servering

    • Lammekødboller serveres i kormasauce med frisk koriander, kogt ris og eventuelt naan-brød, en agurkesalat og chutney på toppen.
Produkter
Opskrifter
Opskriftsamling
Menu