Menu

Ingredienser

+

Farsen

Pizzabunden

  • Pizzabund 400.0 g

Garnering

  • Harissa 100.0 g
  • Haloumi revet 100.0 g

Bagning og servering

  • Yoghurt natural 100.0 g

“Mankeesh” eller “Manakeesh” som den også kaldes stammer fra Libanon, eller harfaktisk sin oprindelse i det man kalder for ”Levant” som er en generel beskrivelse af alle de lande der ligger øst for Italien. Den arabiske ”pizza” opstod da kvinderne for mange år siden gik til de store fællesovne på markederne tidligt om morgenen, for at bage brød til dagen. De bagte et lille fladbrød med variationer af fyld med det samme, som hovedsageligt blev brugt til morgenmad. I dag findes Mankeesh mange steder på markeder og på gaden i Libanon, enten serveret som pizza eller rullet sammen som et madbrød.

...

Tilberedning

  1. Varm ovnen

    • Varm ovnen til 225°. Stil to bageplader i ovnen.
  2. Farsen

    • Svits farsen med løg, spidskommen og ras el hanout,Tilsæt Knorr Professional Krydderipuré Hvidløg, citronskal, Knorr Koncentreret Oksefond og persille.
  3. Pizzabunden

    • Læg dejen på et meldrysset bord, og ælt den i ca. 10 minutter. Skær dejen i to stykker, og rul begge ud til runde pizzaer på bagepapir.
  4. Garnering

    • Spred harissa-saucen ud på dejen, og fordel derefter farsen. Slut af med at lægge osten på. Tag den varme bageplade ud af ovnen, og træk papiret over på pladen.
  5. Bagning og servering

    • Bag manakisherne i ovnen i 7-10 minutter. Brødet skal blive hvidt og blødt, men uden at tage farve. Server brødene friskbagt, gerne med yoghurt. Skær dem ud som en tærte, eller læg brødet sammen.
Produkter
Opskrifter
Opskriftsamling
Menu