Fra vegetarisk shepherd’s pie til spaghetti bolognese! Her har vi samlet nogle af vores vegetariske og veganske favoritopskrifter.
Nutiden er grøn, og fremtiden ser endnu grønnere ud! I en tid, hvor plantebaserede proteiner og grønne retter er blevet meget efterspurgte, har både madkulturen og vores spisevaner ændret sig derefter. Og det er da heldigt, da plantebaseret mad ikke kun er et klogt valg for sundheden, klimaet og køkkenbudgettet, det er også meget velsmagende. Her er nogle af vores mest populære grønne opskrifter. Velbekomme!
En vegetarisk kødsovs, der får sin rige, "kødfulde" smag fra brunet, revet aubergine og svampe. Belugalinser er sorte, og saucen vil derfor være mørk. For en lysere sauce, så vælg f.eks. grønne linser i stedet for sorte linser. Linser har en mild nøddeagtig smag og et højt proteinindhold. Hvis du foretrækker vegetarisk fars i stedet for linser i denne opskrift, skal du blot erstatte linserne med 700 g vegetarisk fars.
Tater tots blev til i forbindelse med, at man ville mindske sit madspild efter man havde skåret pommes frites. Da man i 1953 lancerede tater tots solgte man dem billigt, og meget få ville købe dem, fordi man anså det for værende alt for billigt og derfor anså det som værende et dårligt produkt. Først da man hævede prisen gik salget forrygende! I dag spiser Amerikanerne 35 millioner tons om året.
En cremet og velsmagende vegansk dressing, der er perfekt til det meste på din grillmenu! Med garanti!
Gulerødder, kartofler og linser er de vigtigste ingredienser i denne indiske karry, her serveret med en nordisk sursød marinering sammen med naanbrød.
En vegetarburger inspireret af Madagaskar og lavet af sorte bønner, røde linser og bagte kartofler. En dejlig saftig fars, så der ikke er brug for dressing. Lækker og sund!
Pho, som udtales “fåh”, er en nudelsuppe, som mange anser for at være Vietnams nationalret. Hemmeligheden bag suppen er den smagfulde bouillon. Suppen serveres til morgenmad, frokost og aftensmad og ofte som “streetfood”. Her er en opskrift på vegetarisk pho med tofu.
Rødbedebøffer med linser øger proteinindholdet. Krydret med peberrod og lidt hvidløg.
Denne tærte kan det hele, den er skøn som hovedret med smager også perfekt som tilbehør.
Et efterårsagtigt, farverigt og lækkert tilbehør lavet af forskellige bedesorter, ristet boghvede og æble.
En vegetarisk version af laksegratin. Let syltede gulerødder erstatter laksen, og dildfrø giver den rigtige smag.
Banh mi er en slags fyldt baguettesandwich, en blanding af to landes madkultur, som er opstået, fordi Vietnam var en fransk koloni. Ifølge den originale opskrift skal en banh mi indeholde mayonnaise og paté, mens de andre ingredienser er vietnamesiske. Resultatet bliver en sødt-syrlig, krydret og fedtet sandwich. Vi har erstattet patéen med spejlæg i denne opskrift.
Relaterede produkter
Hvad du får
- Adgang til gratis kokketræninger
- De bedste opskrifter og tips fra kokke fra hele verden
- De nyeste kulinariske trends
Install this webapp on your iPhone Install this webapp on your iPad Install this webapp on your Android phone Install this webapp on your Windows phone
Tap the share icon below and choose add to homescreen. Tap the share icon above and choose add to homescreen. Tap the share icon below and choose add to homescreen. Tap the share icon below and choose add to homescreen.