Menu

Hvornår bør du lave din egen mayonnaise, og hvornår kan du stole på, at HELLMANN'S gør arbejdet for dig? Det og et par andre ting finder vi ud af her og nu. Til at hjælpe os har vi vores nordiske kokketeam, og vi benyttede lejligheden til at stille dem et par spørgsmål om netop dette.

Hvad kendetegner en rigtig god mayonnaise?

Martina: For mig handler det om cremethed, at den er blank og glat (ikke kridhvid), at den har en fyldig smag og en god balance mellem eddike og sennep.

Sami: En god mayonnaise er for mig en mayonnaise, der kan bruges i mange forskellige sammenhænge, og som ikke ændrer konsistens, hvis man smager den til med lidt citronsaft eller andre væsker.

Rya: Jeg er enig, men vil gerne tilføje, at jeg altid tænker på en hjemmelavet mayonnaise som en referenceramme for, hvad der er en god mayonnaise. Den må ikke smage kunstigt.

Hvornår synes I, man skal lave sin egen mayonnaise, og hvornår er det bedre bare at åbne et glas HELLMANN'S?

Sigurd: Hvis du har råd til det, eller hvis du kun skal lave mad til nogle få gæster, kan du sagtens lave din egen mayonnaise. Jeg tror ikke, at der er nogen økonomiske fordele ved det. Med en god færdiglavet mayonnaise får du det samme resultat, hver gang du åbner et nyt glas, og til den samme pris.

Martina: Hvis du har tid og overskud, kan du selvfølgelig lave din egen, og jeg vil ikke benægte, at det er skønt med en hjemmelavet mayonnaise på rejemaden. Hvis jeg skal lave en mayonnaisebaseret sauce, ville jeg til enhver tid åbne et glas HELLMANN'S.

 

Sami:  Nu om dage er det meget sjældent, at man virkelig er nødt til at lave sin egen mayonnaise. Hvis jeg engang imellem laver min egen mayonnaise, er det, fordi jeg gerne vil lave den af urteolie eller en anden aromatiseret olie.

Hvad er efter din mening forskellen på HELLMANN'S Professional og HELLMANN'S Real?

Rya: Jeg synes, at HELLMANN'S Professional er lidt rundere i smagen og tykkere i konsistensen. Den har lidt mindre syre end Real, men du kan sagtens selv tilføje lidt syre, hvis du ønsker det. Det er tydeligt, at den er udviklet til kokke.

Martina: HELLMANN'S Professional er både mere fast og mere stabil end HELLMANN'S Real. Den er perfekt i gratin, på pizza, i fiskefrikadeller og selvfølgelig i kolde saucer og salater som coleslaw. Alle HELLMANN'S gode egenskaber, men til en lavere pris. Jeg vil altid bruge Real til den klassiske rejemad lavet med luksusrejer i saltlage, i en burger eller som dip til pommes frites på grund af den hjemmelavede og fyldige smag.

Download inspirerende opskrifter!

Time to shine!

Time to shine!

Fastfood-versionen

Download
Time to shine!

Time to shine!

Frokostversionen

Download

Navn: Martina Danielsen

Arbejder som: Kok hos Unilever Food Solutions Norden

Forhold til mayonnaise: Jeg har altid mayonnaise derhjemme. Min mor er dansk, så jeg er vokset op med smør eller mayonnaise på rugbrød.

Navn: Sami Lamminaho

Arbejder som: Kok hos Unilever Food Solutions Finland

Forhold til mayonnaise: Vi forstår hinanden, mayonnaisen og jeg. I en sandwich er mayonnaise et must. Den giver en god smag, og den fungerer bedre som fedtstof end f.eks. margarine.

Navn: Magnus Rydberg

Arbejder som: Kok hos Unilever Food Solutions Sverige

Forhold til mayonnaise: Jeg er vokset op med mayonnaise derhjemme, og den har altid været en vigtig del af min madlavning. Ikke mindst fordi jeg altid har haft et godt øje til amerikansk mad. HELLMANN'S har været "the shit" for mig, lige siden jeg var i USA for første gang.

Navn: Tommi Virranta

Arbejder som: Kok hos Unilever Food Solutions Finland 

Forhold til mayonnaise: En god ret har altid brug for lidt fylde. Ved at tilsætte HELLMANN’S mayonnaise får du en god afrunding og en behagelig syrlighed. 

Navn: Frank Jakobsen

Arbejder som: Kok hos Unilever Food Solutions Danmark

Forhold til majones: Jeg elsker bare en rigtig god mayo! Det er sandsynligvis den mest alsidige klassiske sauce, der findes, og du kan tilsætte næsten hvad som helst og skabe noget cremet og velsmagende, der passer til næsten alt. Intet godt køkken uden en god mayo!

Navn: Sigurd Kvitberg

Arbejder som: Kok hos Unilever Food Solutions Norge

Forhold til mayonnaise: Jeg bruger mayonnaise næsten dagligt.

Produkter
Opskrifter
Opskriftsamling
Menu