Menu

Her præsenterer vi hver måned lidt om de ingredienser, som du med fordel kan bruge lige nu. Det kan enten være råvarer, der kun er her i kort tid, eller råvarer, som trives i kølige opbevaringsrum og dermed er tilgængelig næsten hele året. Her er samlet et udpluk af råvarer, som efter vores mening er interessante på hver sin måde. 

I sæson: september

 

Rødbede

Rødbeden er en alsidig ven i køkkenet: Du kan sylte, rårive, riste, røge, grille, purere, fritere, bruge den i bagværk og lave råsaft af den. Rødbeder er almindelige til biksemad og sild i Norden, men er også meget populære i retter som risotto sammen med valnødder og gedeost. Heston Blumenthal tilbereder en version af risotto med rødbede, fennikel, peberrod og spelt i stedet for ris. Hugh Fearnley-Whittingstall fra River Cottage laver en smart tarte tatin af rødbeder med forårsløg-vinaigrette og frisk persille, nogle gange med lidt smuldret fetaost til. Rødbeden har en både sød og jordagtig smag, hvilket gør den velegnet til både salte, syrlige og aromatiske stærke smage fra for eksempel peberrod eller friske krydderurter. Velegnede smagskammerater er blandt andet rosmarin, timian, dild, fede fisk, gedeost, svinekød, kapers, lever, løg, oksekød, peberrod, kommen, kartofler, spidskommen, æg, æbler, valnødder, flødeost, rucola og ansjoser.

Produkter
Opskrifter
Opskriftsamling
Menu