Menu

Her præsenterer vi hver måned lidt om de ingredienser, som du med fordel kan bruge lige nu. Det kan enten være råvarer, der kun er her i kort tid, eller råvarer, som trives i kølige opbevaringsrum og dermed er tilgængelig næsten hele året. Her er samlet et udpluk af råvarer, som efter vores mening er interessante på hver sin måde. 

I sæson: oktober

 

Kålrabi

Den noget oversete kålroe har fået lidt af en renæssance i de moderne køkkener. Fra fint revet i crudité og salatbowls til friteret eller konfiteret som teksturgivende del i geniale nordiske retter. Smuk er den også, fra lyse pistaciegrønne til farverige lilla sorter, med en fin ren og let sødlig, nøddeagtig rodfrugtsmag. Større kålrabi kan let blive kedeligt træagtige i smagen, så mindre eksemplarer er at foretrække til madlavning, især hvis du bruger dem rå. En interessant ting at huske på er, at navnet knudekål nogle gange bruges for kålrabi i visse dialekter.

Produkter
Opskrifter
Opskriftsamling
Menu