Menu

Her præsenterer vi hver måned lidt om de ingredienser, som du med fordel kan bruge lige nu. Det kan enten være råvarer, der kun er her i kort tid, eller råvarer, som trives i kølige opbevaringsrum og dermed er tilgængelig næsten hele året. Her er samlet et udpluk af råvarer, som efter vores mening er interessante på hver sin måde. 

I sæson: november

 

Broccoli

Dette er en klar favorit i mange restaurantkøkkener og passer til alt fra ost til asiatisk fusionsmad, bowls og streetfood. Det er værd at kigge efter lidt mere usædvanlige broccolisorter. I Italien er den lidt mere bitre sort rapini (broccoli rape) eller broccoletti populær til pasta eller pølser, mens man i Spanien er glad for at spise rapini til svinekød. Den kinesiske broccoli kai-lan er derimod sødere og god at tilberede i wok eller på grill sammen med svampe, østerssauce, hvidløg, oksekød og andre kraftige smage. Selvfølgelig bruger man også broccolistokken for eksempel til broccolimos eller i tynde skiver og som friterede broccolichips. Kokke, der selv dyrker grøntsager, kan finde frø til alle mulige broccolisorter i velassorterede frøbutikker online.

Produkter
Opskrifter
Opskriftsamling
Menu